Όροι Χρήσης

Οι παρόντες όροι χρήσης ρυθμίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις αναφορικά με τη χρήση της ιστοσελίδας που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.jynx.gr και η οποία θα αναφέρεται εφεξής ως «Ίυγξ».

Η αποδοχή των παρόντων όρων χρήσης λογίζεται ως γενομένη με την είσοδο και την πλοήγηση του επισκέπτη / χρήστη στο Ίυγξ . Η αποδοχή αυτή συνίσταται στη ρητή, ανεπιφύλακτη και αμετάκλητη συμφωνία του προς συμμόρφωση με τους όρους αυτούς. Σε περίπτωση διαφωνίας του χρήστη / επισκέπτη με κάποιον από τους όρους, αυτός οφείλει να διακόψει και να αποφύγει την περιήγηση του / της στο Ίυγξ , ειδοποιώντας, εφόσον το επιθυμεί, σχετικά τον διαχειριστή.

Το Ίυγξ διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των όρων χρήσης ανά πάσα στιγμή και χωρίς αιτιολόγηση, ενώ οι τροποποιήσεις λαμβάνονται υπόψη μόνο εφόσον διατυπωθούν εγγράφως και ενσωματωθούν στο παρόν κείμενο. Συνεπώς, συνιστάται στους χρήστες να ελέγχουν ανά διαστήματα το περιεχόμενο των όρων αυτών. Σε περίπτωση που επέλθει ολική ή μερική ακυρότητα ή αδυναμία εφαρμογής μεμονωμένων όρων, δεν επηρεάζεται το κύρος του συνόλου των υπολοίπων όρων. Το κενό που ενδεχομένως να δημιουργηθεί στη συμφωνία μεταξύ της ιστοσελίδας και του χρήστη από τον άκυρο όρο θα συμπληρώνεται με νέους ή τροποποιημένους όρους που θα προσιδιάζουν ει δυνατόν στο νομικό σκοπό του εκάστοτε άκυρου όρου. Τα ως άνω ισχύουν σε κάθε περίπτωση και για όσα ζητήματα δεν ρυθμίζονται ρητά εντός του κειμένου των όρων χρήσης.

Προσωπικά Δεδομένα:

Παρακαλούμε επισκεφτείτε την ενότητα: Πολιτική Απορρήτου για το σχετικό θέμα.

Αγορά Προϊόντων

Για την αγορά προϊόντων που θα βρείτε στην ιστοσελίδα jynx.gr, μπορείτε να επιλέξετε κάποιον από τους ακόλουθους τρόπους πληρωμής:

 • Τραπεζική Κατάθεση στον εξής λογαριασμό:

Εθνική Τράπεζα

Αρ. Λογαριασμού 75501220091

ΙΒΑΝ GR1001107550000075501220091

Όνομα Δικαιούχου: Παπαδόπουλος Θ Ιωάννης

(αν η πληρωμή γίνει σε ταμείο, ή από άλλο τραπεζικό οργανισμό, ενδέχεται να υπάρχει κάποια επιπρόσθετη χρέωση)

 • Με πιστωτική/χρεωστική κάρτα, με τη μέθοδο ανακατεύθυνσης στην ιστοσελίδα της συνεργάτιδας τράπεζας.
 • Μέσω της πλατφόρμας Paypal

Στη σελίδα ταμείου, αν επιθυμείτε έκδοση τιμολογίου, μπορείτε να εισάγετε τα εταιρικά σας στοιχεία στα αντίστοιχα προεραιτικά πεδία.

Ασφάλεια Συναλλαγών

Οι συναλλαγές μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, ανακατευθύνονται στην ιστοσελίδα του συνεργαζόμενου τραπεζικού οργανισμού (Εθνική Τράπεζα), όπου ολοκληρώνονται στο ασφαλές, κρυπτογραφημένο (SSL 128b) περιβάλλον της τράπεζας. Για οποιοδήποτε θέμα ασφαλείας της συναλλαγής μέσω πιστωτικής κάρτας, είναι υπεύθυνη η έκαστη συνεργαζόμενη τράπεζα.

Οι συναλλαγές μέσω Paypal, ανακατευθύνονται στην ιστοσελίδα του οργανισμού Paypal, όπου ολοκληρώνονται στο ασφαλές (SSL 128b) περιβάλλον της εταιρίας Paypal.com. Για οποιοδήποτε θέμα ασφαλείας, υπεύθυνη είναι η εταιρία Paypal

Αποστολή Προϊόντων

Τα προϊόντα αποστέλλονται με ταχυμεταφορική εταιρία (ΕΛΤΑ Courier) πανελλαδικά. Το κόστος μεταφοράς είναι 2,90€.

Απόδοση Αποχρώσεων των Προϊόντων στην Οθόνη

Η Ίυγξ δε μπορεί σε καμία περίπτωση να γνωρίζει και να εγγυηθεί πως η απόχρωση των προϊόντων που έχει ο κάθε επισκέπτης του ηλεκτρονικού καταστήματος μας, συμπίπτει απόλυτα με την πραγματική απόχρωση των προϊόντων μας, λόγω της διαφορετικής απόδοσης χρωμάτων της κάθε οθόνης, ρυθμίσεων αυτής και συσκευής που χρησιμοποιείται από τους επισκέπτες του ηλεκτρονικού καταστήματος μας.

Χρόνος Παράδοσης

Για το χρόνο παράδοσης των παραγγελιών σας, ισχύουν αναλυτικά τα παρακάτω:

Η δυνατότητα παράδοσης πανελλαδικά εντός 4-12 ημερών, εξαρτάται από τον όγκο παραγγελιών.

Για παραγγελίες που υπερβαίνουν τα 10 τεμάχια, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με το χρόνο παράδοσης.

Σε κάθε περίπτωση καθυστέρησης για την οποία είναι υπεύθυνη η Ίυγξ (πχ. για τεχνικούς λόγους), θα ενημερωθείτε άμεσα. 

Καθυστέρηση Παράδοσης λόγω της Μεταφορικής Εταιρίας

Αν για τον οποιοδήποτε λόγο η μεταφορική εταιρία καθυστερήσει ή δηλώσει απώλεια για κάποιο προϊόν, υπάρχει υποχρεωτικός χρόνος αναμονής 3-7 εργάσιμων ημερών για την εύρεση του προϊόντος. Κατά το διάστημα αυτό, η Ίυγξ καλείται να ενημερωθεί για την κατάσταση της αποστολής του προϊόντος και αν το πακέτο αποστολής δεν έχει παραδοθεί εντός το παραπάνω χρονοδιαγράμματος, θα κατασκευαστεί και αποσταλεί εκ νέου στον πελάτη μετά το πέρας 10 εργάσιμων ημερών από την αρχική ημερομηνία αποστολής.

Για περισσότερες πληροφορίες στο χρόνο παράδοσης των παραγγελιών, επισκεφτείτε τη σελίδα: Χρόνος Παράδοσης

Κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, αποδέχεστε ότι η εταιρία Ίυγξ δε φέρει καμία ευθύνη για τυχών καθυστερήσεις ή λάθη εκ μέρους της μεταφορικής εταιρίας με την οποία συνεργάζεται, που οφείλονται σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να αποδοθούν σε υπαιτιότητα της Ίυγξ .

Η μεταφορική εταιρεία δεν ενημερώνει καθημερινά δια την καθημερινή κίνηση των οποιοδήποτε δεμάτων που έχουν αποσταλεί από την Ίυγξ στους πελάτες της και η Ίυγξ δεν μπορεί να γνωρίζει αυτόματα σε καθημερινή βάση την εξέλιξη αποστολής/παραλαβής κάθε παραγγελίας που απεστάλη. Σε περίπτωση που ζητηθεί, η Ίυγξ , θα κινηθεί όπως χρειάζεται για την πληροφόρηση σχετικά με την κίνηση κάποιας αποστολής, προκειμένου να ενημερώσει έγκυρα τον ενδιαφερόμενο πελάτη.

Στη τυχών περίπτωση που επικρατούν ειδικές συνθήκες, όπως απαγόρευση της κυκλοφορίας (η οποία δημιουργεί αναγκαστική αύξηση του όγκου εργασίας των ταχυδρομικών/μεταφορικών εταιριών), ή καταστροφικές συνθήκες (πχ. από θεομηνία όπως: σεισμό, πλημμύρα, πυρκαγιά, κλπ.), την ευθύνη για οποιαδήποτε καθυστέρηση της αποστολής, φέρει η ταχυδρομική/μεταφορική εταιρία.

Φ.Π.Α.

Όταν εκδίδεται τιμολόγιο για περιοχές με μειωμένο Φ.Π.Α. το τιμολόγιο θα αντιστοιχεί στο έκαστο φόρο της περιοχής (πχ. 17% για συγκεκριμένα νησιά), εφόσον ο αγοραστής έχει την ιδιότητα της Νομικής Οντότητας και όχι Φυσικού Προσώπου.

Έλεγχος Προϊόντων

Ο πελάτης έχει την υποχρέωση να ελέγχει τα προϊόντα εντός 24 ωρών από την παραλαβή τους. Αν διαπιστωθεί κατά τον έλεγχο της συσκευασίας/προϊόντος:

 • Φθορά που προκλήθηκε κατά τη μεταφορά του προϊόντος
 • Λάθος προϊόν
 • Ελάττωμα από τον κατασκευαστή

Ο πελάτης καλείται να επικοινωνήσει άμεσα με την εταιρεία Ίυγξ για να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Εγγύηση Προϊόντων

Όλα τα προϊόντα συνοδεύονται από ελάχιστη νόμιμη εγγύηση 2 (δύο) ετών. Η εγγύηση ισχύει από την ημερομηνία αγοράς του προϊόντος. Για το λόγο αυτό , είναι απαραίτητο ο αγοραστής να φυλάσσει την απόδειξη αγοράς.

Η εγγύηση καλύπτει:

 • Φυσιολογικές φυσικές φθορές που προκύπτουν από τη χρήση σε βάθος χρόνου
 • Φθορές ή ελαττώματα που έχουν προκύψει από κατασκευαστικό λάθος

Η εγγύηση δεν καλύπτει:

 • Φθορές που έχουν προκληθεί από λανθασμένη χρήση ή κακή μεταχείριση του προϊόντος (πχ. βίαια χρήση κλπ.)
 • Φθορές που έχουν προκληθεί τυχαία από τον αγοραστή (πχ. λεκέδες, κάψιμο, γρατσουνιές, χτυπήματα κλπ.)
 • Φθορές που έχουν προκληθεί από συνθήκες του περιβάλλοντα χώρου (πχ. υγρασία, υψηλή θερμοκρασία κλπ.)

Η Ίυγξ , θα εξετάσει αν το προϊόν καλύπτεται υπό τους όρους της εγγύησης και αν ναι, θα προβεί προς επιδιόρθωση ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, προς την αντικατάσταση του. Αν το προϊόν έχει καταργηθεί, θα αντικατασταθεί με ένα παρόμοιο.

Εκτός των δικαιωμάτων που παρέχονται από την εγγύηση, αναγνωρίζονται σε κάθε περίπτωση όλα τα δικαιώματα του καταναλωτή που ισχύουν από τις σχετικές υπάρχουσες διατάξεις και νόμους.

Ακύρωση Παραγγελίας

Αν επιθυμείται να ακυρώσετε μια παραγγελία, αυτό είναι εφικτό όσο η παραγγελία βρίσκεται στο στάδιο “Επεξεργασία Παραγγελίας”. Αν η παραγγελία έχει μεταβεί στο επόμενο στάδιο “Ολοκλήρωση Παραγγελίας”, όπου πλέον έχει ήδη συσκευαστεί, δεν είναι εφικτό να ακυρωθεί.

Για την ακύρωση κάποιας παραγγελίας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία Ίυγξ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@jynx.gr, όπου θα γίνει άμεση τηλεφωνική επιβεβαίωση.

Επιστροφή Προϊόντων

Ο πελάτης έχει το δικαίωμα να επιστρέψει ένα προϊόν εντός 14 ημερών από την εξόφλησή του, εφόσον :

 • Δεν υπάρχει υλική ζημιά στα προϊόντα για την οποία δεν είναι υπεύθυνη ούτε η κατασκευάστρια εταιρεία, αλλά ούτε και η μεταφορική
 • Το προϊόν είναι τυποποιημένο και όχι εξατομικευμένων προδιαγραφών
 • Γνωστοποιηθεί στην εταιρεία Ίυγξ ο λόγος για τον οποίο γίνεται η επιστροφή του προϊόντος

Τα έξοδα αποστολής είναι του πελάτη

Για την επιστροφή ενός προϊόντος, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία Ίυγξ στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@jynx.gr όπου θα γίνει άμεση τηλεφωνική επιβεβαίωση του αιτήματός σας.

Στοιχεία Εταιρίας

 • Επωνυμία: Ίυγξ-jp-web.gr Iωάννης Παπαδόπουλος
 • ΑΦΜ: 136236714
 • ΔΟΥ: Ηρακλείου
 • Έδρα: Καρτερός 0, Ηράκλειο Κρήτης, ΤΚ.: 71500

Δικαιώματα Αγοραστή

Στις περιπτώσεις ευθύνης του κατασκευαστή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη εξαρτημάτων συναρμολόγησης, ο αγοραστής δικαιούται κατ’ επιλογήν του:

1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του προϊόντος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες

2. να μειώσει το τίμημα

Πνευματικά Δικαιώματα

Το φωτογραφικό και γραφιστικό υλικό της ιστοσελίδας της εταιρεία Ίυγξ, που βρίσκεστε στη διεύθυνση https://www.jynx.gr, ανήκει εξολοκλήρου στην εταιρεία jp-web.gr / Ιωάννης Θ. Παπαδόπουλος. Ο επισκέπτης της παραπάνω ιστοσελίδας, μπορεί να αποθηκεύσει το εικαστικό υλικό της ιστοσελίδας για προσωπική χρήση μόνο. Οποιαδήποτε περαιτέρω χρήση, απαιτεί τη γραπτή άδεια της εταιρεία Ίυγξ και για οποιαδήποτε νομική διαφορά επί του θέματος, ορίζεται αρμόδιο το δικαστήριο Ηρακλείου, ν. Ηρακλείου Κρήτης.

Προϊόντα

Η Ίυγξ δεν εμπορεύεται κάποιο φυσικό προϊόν, αλλά ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει τη δική του κενή κάρτα που φέρει τεχνολογία NFC, προς προγραμματισμό αυτής, η οποία θα του επιστραφεί περιέχοντας τα δεδομένα που αυτός ζητήσει. Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν κατέχει ήδη μια κενή προς προγραμματισμό κάρτα, μπορεί να επικοινωνήσει με την Ίυγξ για να προτεινόμενες λύσεις.

Η εταιρεία Ίυγξ, διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ανανεώσει τους παραπάνω όρους.

Ίυγξ

info@jynx.gr

Τηλ.: 2815 200 779